Perioden med Corona-pandemien har lært oss at det er viktig med systemer som lar ansatte jobbe når som helst og hvor som helst. Aldri før vært et så stort behov for øyeblikkelig tilgjengelighet av skybaserte IT-ressurser som under denne viruspandemien.

Den økonomiske nedgangstiden forårsaket av pandemien fører til at mange bedrifter har satt sine investeringer på vent, også IT investeringer. Men, kanskje er det nettopp i disse tider det er smart å oppgradere til nye skybaserte forretningssystemer – systemer som gir bedriften en solid plattform for fremtidig vekst.

Jobber din bedrift i ett av Visma sine økonomisystemer, og andre systemer for produksjon, varelager, Lønn og HR eller prosjekt, bør du undersøke muligheten for å samle alle systemene i ERP-systemet til Visma – Visma.net ERP. Vi har latt Visma Business og Visma Global vike plass for nye Visma.net ERP. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor!

Tekst:  Laila Nortvedt   ●   22. mai, 2020

Hva er et ERP-system?

Dagens skybaserte forretningssystemer inkluderer funksjonalitet som for noen få år siden virket som utenkelig. Bedrifter som har behov for IT systemer for ulike prosesser velger i økende grad å benytte seg av ERP systemer (ERP = Enterprise Resource Planning) Dette er systemer som effektiviserer virksomheter i alle størrelser og på tvers av bransjer.

Systemene tar i bruk teknologi som er designet for styre forretningsprosesser i sanntid. Det bidrar å effektivisere og forbedre prosesser som gjør at organisasjonen mer produktiv, mer konkurransedyktig og bedre posisjonert for å imøtekomme kundenes behov.

Visma.net ERP kan tilpasses til ulike behov og bransjer

Visma.net ERP er et fleksibelt, modulbasert forretningssystem som samler bedriftens hovedoperasjoner i ett og samme system. Med et utvalg av integrasjoner kan løsningen tilpasses dine behov, samtidig kan du integrere dine eksterne løsninger. Systemet har fire hovedmoduler, hver og en med en rekke integrasjonsmuligheter:

 • Logistikk og lagerhold for bedre planlegging og prognoser
  Logistikk og lagermodulen gir deg enkel oversikt over historiske data som for eksempel sesongsvigninger. Siden systemet oppdateres i sanntid, kan du gjøre realistiske estimater og mer effektive prognoser. Dette hjelper deg med å planlegge fremover og planlegge hva du trenger av lager og salg ned til økonomi og kundeservice. Med mer effektive prognoser reduserer du også kostnader.
 • Regnskap, økonomi og rapportering samlet i ett system
  Modulen for økonomi og regnskap – Visma.net Financials, effektiviserer bedriften gjennom å automatisere og standardisere dine økonomiske prosesser. Modulens rapporteringsverktøy gir deg og dine ansatte nødvendig kunnskap for å ta smarte beslutninger. Med alle nøkkeltall på ett sted, har du alltid full oversikt over utvikling og status – og dermed et grunnlag for å legge gode forretningsstrategier.
 • HR og Lønn
  Lønnsmodulen Visma.net Payroll gir bedriften en helt ny måte å jobbe med lønn og HR på. Ansvarlig får et effektivt verktøy med avansert automatikk, som gir full oversikt og kontroll. Ledere har innsikt og oversikt over status i bedriften. Samtidig får alle ansatte tilgang til smarte løsninger for registrering av ferie, fravær, reiser og timer direkte på mobilen. Automatikk forenkler rapportering til myndighetene, og når lønnsprosessen er fullført, sendes det automatisk melding til banken for utbetaling.
 • Prosjektmodul – full oversikt over lønnsomhet på enkeltprosjekter
  Prosjektledelsesmodulen gir deg full kontroll på budsjett, inntekter og kostnader knyttet til de ulike prosjektene bedriften har gående. Status på alt fra arbeid og tjenester til materialer og lagerartikler er til enhver tid oppdatert i ditt ERP-system. Individuelle dashbord pr. prosjekt sørger for at prosjektleder og ledergruppe har full innsikt i ulike prosjektregnskaper. Løsningen er integrert med hovedbok, reskontro, salgsordre, innkjøpsordre, kundefordringer og lagerstyring.

Oppsummert – Visma.net ERP forenkler prosesser og gir deg bedre data drevne beslutninger

Ved å benytte Visma.net ERP som plattform elimineres repeterende prosesser og reduserer behovet for å legge inn informasjon manuelt. Det sørger ikke bare for å bedre brukernes produktivitet, men også eliminere muligheten for unøyaktige data som kan føre til kostbare feil.

Tenk på Visma.net ERP som en ekstra hånd og hjerne, designet for å holde din virksomhet på sporet, legge merke til hver eneste detalj og gjøre arbeidslivet enklere og mer effektivt, fra programvarebrukere til kundene.

Med økning i bruk av kunstig intelligens og – mobilappstjenester vil de bedriftene som i dag satser på datadrevne forretningssystemer øke sin konkurransekraft i fremtiden. Å ta steget og investere i en ERP-programvare, kan være en omfattende beslutning og det er krevende å implementere, men hvis du vil se en positiv endring i virksomheten og oppleve generell vekst, er det viktig å ta de nødvendige skritt for å se fordelene. Så er det verdt å investere og implementere ERP-programvare? Vi sier ja, fordi med implementering av denne programvaren kommer store fordeler som du ikke vil gå glipp av.

Ønsker du å vite mer om Visma.net ERP?
Book en gratis time med våre rådgivere